• Ny hemsida under uppbyggnad ♥    Säker betalning via Klarna

0

Classic Coat 38 Svart

Ullkappa med ståkrage och fickor framtill.

Artikelnr: 2841
Inkl. moms:
3 500 kr
{{ price }}
 • Ny hemsida under uppbyggnad
 • Säker betalning via Klarna
 • Beskrivning

  Ullkappa med ståkrage och fickor framtill. De rena linjerna och skärningarna i ryggen skapar en slank och smickrande silhuett. Classic Coat har funnits i vårt sortiment sedan 2014 och är en uppskattad kundfavorit som återkommer varje höst. Ett välarbetat plagg i detalj och snitt. Smakfullt fodrad i satin och har en dekorativ piping
  Passform: Är framtagen i Newhouse sömnadsateljé i nära samarbete mellan designer, mönsterkonstruktör och sömmerska. Längd 91 cm i storlek 36

  Stylingtips: En tidlös kappa som passar till allt 

  Material: 75% ull, 20% polyamid, 5% kashmir. Tyget är en italiensk ullflausch bestående av ull, kashmir och polyamid som ger en stark slitstyrka

   

 • Tvättråd & Ursprung
  Färg Black
  Tvättråd Ej vattentvätt - Klormedel får ej användas - Får ej torktumlas - Svalt strykjärn - Kemtvätt P
  Ursprung Polen
  Lev Art Nr: 203-706-1004_999
 • Fråga om produkt
  Har du frågor om detta plagget, kan du ställa den här.
 • Om varumärket

  Vi är ett tredje generationen svenskägt familjeföretag och vårt huvudkontor är beläget i Borås. Hjärtat på vårt kontor är sömnadssalen. Här skapar vi våra konfektionerade kollektioner på traditionellt sätt med vår designer, mönsterkonstruktör och sömmerska. Vi har en ovärderlig möjlighet att lägga omsorg i tillskärning och framtaget av passform. Vi tar fram våra plagg i samarbete med våra leverantörer och många av dem har vi långvariga relationer med. Vi väljer i första hand närproducerat i Europa både när det kommer till tyg, plaggens detaljer som knappar samt tillverkning. På så vis kan vi värna om kvaliteten, både när det handlar om våra produkter och de förhållanden under vilka våra plagg tillverkas.

  Vi älskar och söker efter det som är äkta, naturligt och tidlöst. Newhouse är sportigt, feminint- och självklart. Vår ambition är att skapa älsklingsplagg som varar länge och blir vackrare med åren. Ur det textila materialet, de väl valda detaljerna och idéen om en klassisk garderob för alla tillfällen skapas Newhouse kollektioner.

  Stommen i varumärket är och förblir ikoniska plagg så som trenchcoaten, chinosen och club blazern. De är klassiker som överlever i alla tider och som vi uppdaterar. Vi lånar gärna ifrån mannens garderob, men adderar femininitet i form av färgval, lätta tyger och mönster. Det perfekta Newhouseplagget håller för användning säsong efter säsong och kan kombineras i oändlighet. Vi väljer stil framför snabba trender och kvalitet framför det hastigt förgängliga. Och framför allt är vi väldigt stolta över vårt arv i traditionellt skrädderi och textilt kunnande. 
  Newhouse historia
  Newhouse rötter rör sig tillbaka till slutet av 40-talet då Jarl Häller köper Lenbergs skjortfabrik i Sveriges textila hjärta Borås. Svensk textilindustri står på sin höjd, och i Borås går fabrikerna varma.

  1954: Bildades Jarl Häller AB och man utökade sortimentet med byxor, kjolar och klänningar.
  1961: Kontor och tillverkning flyttar till Bryggaregatan i Borås och där huvudkontoret fortfarande ligger idag.
  1986: Newhouse historia som varumärke tar sin början i Sundbyberg där ägarna av postorderföretaget Stockhause bestämmer sig för att starta ett kvalitetsmärke för dam. Märket heter inledningsvis Newhause, men får snart sin brittiska stavning.
  1991: Newhouse öppnar sin första butik på NK Stockholm, och senare samma höst öppnas ytterligare en butik på NK Göteborg.
  1992: Newhouse en del av Jarl Häller AB och flyttar från Stockholm till Borås.