• Ny hemsida under uppbyggnad ♥    Säker betalning via Klarna

0

Paletå Coat 36 Espresso

Ullkappa i Newhouse klassiska modell som har funnits i kollektionen sedan starten 1986! En design som håller över tiden med sina klassiska detaljer.

Artikelnr: 12269
Inkl. moms:
3 700 kr
{{ price }}
 • Ny hemsida under uppbyggnad ♥
 • Säker betalning via Klarna
 • Beskrivning

  Ullkappa i Newhouse klassiska modell som har funnits i kollektionen sedan starten 1986! En design som håller över tiden med sina klassiska detaljer. Knäppning och tre fickor fram samt slits baktill. Ett välarbetat plagg i detalj och snitt. Smakfullt fodrad i satin och har en dekorativ piping.
  Passform: Framtagen i Newhouse sömnadsateljé i nära samarbete mellan designer, mönsterkonstruktör och sömmerska. Längd 93 cm i storlek 36

  Stylingtips: Klassisk kappa som passar till allt

  Material: 75% ull, 20% polyamid, 5% kashmir

   

 • Tvättråd & Ursprung
  Färg Espresso
  Tvättråd Ej vattentvätt - Ej klormedel - Ej torktumling - Strykjärn 1 prick - Kemtvätt K
  Ursprung Polen
  Lev Art Nr: 203-789-1004_280
 • Fråga om produkt
  Har du frågor om detta plagget, kan du ställa den här.
 • Om varumärket

  Vi är ett tredje generationen svenskägt familjeföretag och vårt huvudkontor är beläget i Borås. Hjärtat på vårt kontor är sömnadssalen. Här skapar vi våra konfektionerade kollektioner på traditionellt sätt med vår designer, mönsterkonstruktör och sömmerska. Vi har en ovärderlig möjlighet att lägga omsorg i tillskärning och framtaget av passform. Vi tar fram våra plagg i samarbete med våra leverantörer och många av dem har vi långvariga relationer med. Vi väljer i första hand närproducerat i Europa både när det kommer till tyg, plaggens detaljer som knappar samt tillverkning. På så vis kan vi värna om kvaliteten, både när det handlar om våra produkter och de förhållanden under vilka våra plagg tillverkas.

  Vi älskar och söker efter det som är äkta, naturligt och tidlöst. Newhouse är sportigt, feminint- och självklart. Vår ambition är att skapa älsklingsplagg som varar länge och blir vackrare med åren. Ur det textila materialet, de väl valda detaljerna och idéen om en klassisk garderob för alla tillfällen skapas Newhouse kollektioner.

  Stommen i varumärket är och förblir ikoniska plagg så som trenchcoaten, chinosen och club blazern. De är klassiker som överlever i alla tider och som vi uppdaterar. Vi lånar gärna ifrån mannens garderob, men adderar femininitet i form av färgval, lätta tyger och mönster. Det perfekta Newhouseplagget håller för användning säsong efter säsong och kan kombineras i oändlighet. Vi väljer stil framför snabba trender och kvalitet framför det hastigt förgängliga. Och framför allt är vi väldigt stolta över vårt arv i traditionellt skrädderi och textilt kunnande. 
  Newhouse historia
  Newhouse rötter rör sig tillbaka till slutet av 40-talet då Jarl Häller köper Lenbergs skjortfabrik i Sveriges textila hjärta Borås. Svensk textilindustri står på sin höjd, och i Borås går fabrikerna varma.

  1954: Bildades Jarl Häller AB och man utökade sortimentet med byxor, kjolar och klänningar.
  1961: Kontor och tillverkning flyttar till Bryggaregatan i Borås och där huvudkontoret fortfarande ligger idag.
  1986: Newhouse historia som varumärke tar sin början i Sundbyberg där ägarna av postorderföretaget Stockhause bestämmer sig för att starta ett kvalitetsmärke för dam. Märket heter inledningsvis Newhause, men får snart sin brittiska stavning.
  1991: Newhouse öppnar sin första butik på NK Stockholm, och senare samma höst öppnas ytterligare en butik på NK Göteborg.
  1992: Newhouse en del av Jarl Häller AB och flyttar från Stockholm till Borås.